ZO MAAK JE EEN ABSTRACT DRIELUIK VAN RESTMATERIAAL

Restmateriaal van verbouwing

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik de sleutels van mijn huis kreeg. Het was een klushuis. Van de isolatie tot de keuken en deze zomer ook de tuin: er moest van alles gebeuren. Van al dat slopen, verbouwen en bouwen houd je een hoop materiaal over. Veel puin heb ik afgevoerd, maar een aantal mooie materialen heb ik bewaard. Ik vind het zonde om dat weg te gooien, want met een beetje creativiteit kun je oude materialen een nieuw leven geven. Zo kwam ik tijdens het slopen van het toilet een oud tegeltje tegen, wat nu een decoratiestuk in de keuken is. En stukken hout? Die zijn bijvoorbeeld te gebruiken als onderzetter of speelgoedblokken. Na het bouwen van een houten vlonder hadden we een berg reststukjes over. Daar kan ik wel wat mee, dacht ik. En zo ontstond dit abstracte drieluik.

Puzzelen met vlonderhout

Ik wilde graag kunstwerken maken om aan de muur op te hangen, een drieluik. Dat zijn drie kunstwerken die bij elkaar passen of samen één geheel vormen. Ik koos eerst een ondergrond als basis. In dit geval de grote sanitairtegels die we over hadden van het toilet. Op de basis puzzelde ik met kleinere materialen, namelijk de afgezaagde vlonderplanken. Hoe je het vervolgens vormgeeft hangt af van jouw smaak en wensen. Rechte of schuine lijnen, symmetrische of asymmetrische compositie, verschillende of dezelfde materialen: je kunt alle kanten op. Het enige wat je nodig hebt is een beetje lef. Ik ga bij het maken van een compositie volledig op mijn gevoel af en stop pas met puzzelen als ik tevreden ben. Toen dat moment bereikt was plakte ik alles vast. Pro-tip: test van tevoren welke lijm het beste werkt voor je materialen, in mijn geval waren dat houtlijm en bisonkit.

Nieuws

Inspiratie op vtwonen beurs

Bakken vol inspiratie. Dat is wat je overhoudt aan een dagje rondlopen op de vtwonen-beurs, de mooiste woonbeurs van Nederland. Naast alle stands met luxueuze producten wat je bankrekening waarschijnlijk niet aan kan, zie je ook veel inspiratie stands. En die inspiratie deel ik graag met je! Groen, groener, groenst Eén van de kamers van […]

Read More
Nieuws

Waarom het reinigen van de buitenkant van een gebouw essentieel is

Een eerste indruk zegt alles. Daarom is het zo belangrijk dat de buitenkant van panden schoon is en er representatief uitziet. Straalt de buitenkant van je woning of pand het juiste beeld uit naar je klanten en personeel, of buren en bezoekers? Mensen voelen zich veel veiliger en beter bij een schoon en gastvrij gebouw […]

Read More