Waar moet je op letten als je een inboedelverzekering afsluit?

Wat is een inboedelverzekering?

Veel mensen hebben weleens gehoord van een inboedelverzekering. Toch is niet iedereen er bekend mee. Daarom gaan we hier eerst kort in op de vraag: ‘wat is een inboedelverzekering?’. In principe is dit niets anders dan een verzekering die schade aan jouw inboedel dekt. Het gaat in dit geval om schade die veroorzaakt wordt door brand, storm, water of diefstal. Een inboedelverzekering dekt niet alleen schade aan meubels, maar ook aan elektrische apparaten en sieraden. Naast schade aan de spullen in huis valt ook schade aan de inboedel die bedoeld is voor de tuin onder deze verzekering. Ook fietsen en gereedschap in een afsluitbare schuur vallen binnen de dekking.

Welke dekking kies je?

Veel mensen denken dat er slechts één soort inboedelverzekering is, maar dit is niet het geval. Zo heeft bijvoorbeeld niet iedere verzekeraar dezelfde dekking. Bij Interpolis kun je kiezen uit Inboedel Uitgebreid en Inboedel All-Risk. De eerstgenoemde verzekering dekt schade door brand, inbraak en diefstal. Diefstal van sieraden en horloges is standaard tot 15.000 euro verzekerd, diefstal van onder meer tablets en laptops zelfs tot 35.000 euro. Daarnaast verzeker je ook schade aan veranderingen van jouw huurhuis met Inboedel Uitgebreid.

Kies je voor Inboedel All-Risk van Interpolis? Dan wordt de bovenstaande schade ook gedekt. Toch is de dekking net wat uitgebreider dan bij Inboedel Uitgebreid. Bij Inboedel All-Risk wordt namelijk ook schade door eigen schuld verzekerd. De verzekeraar vergoedt in dat geval ook schade aan spullen die je bijvoorbeeld zelf hebt omgestoten of laten vallen in jouw woning. Zelfs schade aan geleende spullen van iemand anders worden vergoed als je kiest voor Inboedel All-Risk.

Tips

3 tips om heerlijk te slapen

Na een goede nacht slapen word je fris en uitgerust wakker. Maar wist je dat een derde van alle volwassen Nederlanders slecht slaapt? De 24-uurs economie heeft zijn weerslag op onze nachtrust. We hebben het gevoel dat we altijd ‘aan’ moeten staan en dat we anders misschien iets missen als we onze ogen dicht doen. […]

Read More
Tips

Tips om jouw spullen in huis op te bergen

Iedere Nederlander verzamelt gedurende zijn leven behoorlijk wat spullen. Hoe ouder je wordt, des te meer spullen je bezit. Ondanks dat je lang niet alle spullen gebruikt, vind je het mogelijk zonde om ze weg te doen. Mogelijk heb je wel goede herinneringen aan bepaalde dingen. Als je veel spullen bewaart, kan jouw huis op […]

Read More